La ce temperatură trebuie să spăl prosoapele, lenjeriile de pat și hăinuțele celui mic?

Alegând temperatura potrivită de spălare poți prelungi durata de viață a țesăturilor și le poți face moi și plăcute la atingere. Verifică etichetele înainte de spălare și vezi la câte grade este recomandat să setezi mașina de spălat atunci când speli prosoapele, așternuturile și hainele copilului.

Temperatura de spălare – ține cont de ea:

● Verifică întotdeauna eticheta și vezi care este cea mai mare temperatură de spălare recomandată de producător și spală doar hainele foarte murdare la această temperatură.

● Când vrei doar să reîmprospătezi hainele și nu au pete vizibile, alege un program de spălare care nu depășește 30ºC.

● Dacă ai tăiat etichetele de la hainele copiilor - cel mai sigur este să le speli la 40ºC.

● Țesăturile precum vâscoza, inul, lâna, trebuie spălate la un program special pentru hăinuțe delicate.

● Cu cât temperatura din mașina de spălat va fi mai scăzută, cu atât culoarea țesăturilor va rezista mai mult în timp. Spală hainele negre și pe cele colorate la o temperatură care nu depășește 30-40ºC.

LovelaRo

La ce temperatură ar trebui să spăl prosoapele?

Nu uita să speli prosoapele abia cumpărate, precum și orice îmbrăcăminte nouă, înainte de prima utilizare. Este indicat să speli prosoapele la o temperatură de 40ºC -60ºC. Pentru a le prelungi durata de viață, alege un program de spălare cu puține rotații. Dacă printre membrii familiei sunt copii mici, alege un produs blând și sigur pentru ei, precum detergentul și balsamul Lovela Baby, sigure încă din prima zi de viață a celor mici. Toate țesăturile care vin în contact cu pielea bebelușului pot fi igienizate cu detergentul lichid, sau detergentul capsule Lovela Baby, cu o formulă special concepută pentru pielea sensibilă a celor mici și recomandați de Societatea Română de Pediatrie.

La ce temperatură ar trebui să spăl lenjeria de pat?

Iată care sunt cele mai potrivite temperaturi de spălare a lenjeriei de pat, în funcție de tipul de țesătură:

● Spală lenjeria de pat din bumbac 100% la 60ºC.

● Spală așternuturile mai delicate, precum cele din satin, la 40°C sau (dacă o astfel de temperatură este indicată pe etichetă) la 60°C.

● Cel mai bine este să speli lenjeria de pat pentru bebeluși la o temperatură care să nu depășească 60°C. La această temperatură, de exemplu, acarienii care pot provoca alergii sunt îndepărtați complet.

La ce temperatură ar trebui să spăl hăinuțele copilului?

În primele săptămâni de viață ale lui bebe este recomandat să-i speli hăinuțele la cea mai ridicată temperatură posibilă și să le clătești de două ori. Hăinuțele pentru nou-născuți ar trebui să fie întotdeauna din bumbac 100%, care rezistă foarte bine la temperaturile ridicate. Cel mai bine este să speli hăinuțele nou-născutului separat de hainele altor membri ai familiei și doar cu produse testate dermatologic, sigure pentru copii încă din prima zi de viață, precum Lovela Baby.

Poți spăla hăinuțele bebelușilor și hainele copiilor mai mari la 40ºC - 60ºC, urmând instrucțiunile recomandate de producător, care se găsesc pe etichete,. Cel mai bine este să speli hainele bebelușului cu detergenți hipoalergenici, cel puțin până la vârsta de trei ani. Poți spăla chiar și hainele întregii familii cu detergenții lichizi sau sub formă de capsule Lovela Baby, care îndepărtează eficient murdăria , fiind recomandați și adulților cu piele atopică.

Sfaturile Lovela Baby

Descoperă articolele Lovela Baby pentru a afla mai multe despre cum alegem și cum îngrijim hăinuțele celor mici, dar și alte informații utile pentru orice părinte sau viitor părinte.