Cum să speli primele hăinuțe ale unui nou-născut?

Pielea nou-născuților este extrem de delicată și necesită un tratament special. Uite cum să cureți hăinuțele noului membru al familiei, astfel încât acestea să nu-i provoace iritații sau alergii.

Trebuie să spăl hainele lui bebe înainte de prima purtare?

Sigur că da! Fie că vorbim de hăinuțele nou achiziționate sau de cele primite în dar de la prieteni, toate textilele care vor intra în contact cu pielea bebelușului trebuie spălate și călcate înainte de prima utilizare. Pielea unui nou-născut este mult mai subțire decât cea a unui adult și nu are încă o barieră de protecție puternică. De aceea, trebuie să ai grijă cum și cu ce produse speli hăinuțele acestuia, în așa fel încât să elimini toate bacteriile, impuritățile și potențialii alergeni care ar putea irita pielea celui mic.

lovelaro

Cum spăl corect hainele nou-născutului?

Este suficient să îți amintești câteva reguli simple de spălare și pregătire a hăinuțelor pentru primele zile de viață ale celui mic. În primul rând, din motive de igienă, este nevoie să speli hăinuțele nou-născutului și hainele altor membri ai familiei separat. În al doilea rând, este bine să speli hăinuțele în mașina de spălat rufe la un program special pentru hainele delicate sau să folosești funcția de clătire suplimentară, pentru a te asigura că ai scăpat de reziduurile de detergent. În al treilea rând, nu folosi o cantitate mai mare de detergent decât cea recomandată de producător - altfel riști să îngreunezi clătirea corectă a hăinuțelor.

La câte grade ar trebui să spăl hăinuțele bebelușului?

Spală întotdeauna hainele din garderoba nou-născutului la cea mai ridicată temperatură posibilă, adică 60ºC sau 90ºC. Majoritatea germenilor nu rezistă la temperaturi mai mari de 60°C, așa că nu este nevoie să apelezi la vechiul truc de „fierbere” a hăinuțelor pentru a le dezinfecta.

De ce nu este o idee bună să speli rufele nou-născutului la 30°C?

Această temperatură nu este suficient de ridicată pentru a elimina toți microbii care ar putea să afecteze pielea sensibilă a bebelușului.

Ți-e teamă că spălarea la temperaturi ridicate va deteriora țesăturile hainelor?

Hainele pentru cei mici sunt în general făcute din materiale naturale, precum bumbac sau fibră de bambus, care rezistă cu succes și la temperaturi ridicate. Verifică întotdeauna mai întâi eticheta hăinuțelor, însă majoritatea hainelor pentru copii pot fi spălate fără griji la 60°C. De asemenea, este bine să alegi haine în culori intense, care nu se vor estompa în timp, în urma spălărilor repetate. Pe lângă haine, nu uita să igienizezi și orice alt obiect care va intra în contact cu pielea delicată a nou-născutului, cum ar fi lenjeriile de pat, prosoapele, jucăriile, scutecele din bumbac etc. În plus, poți spăla chiar și hainele pe care le vei purta în ziua nașterii și după aceea tot cu un detergent special creat pentru copii, având în vedere că bebelușul tău va lua contact cu ele.

Cu cât timp înainte de venirea lui bebe pe lume ar trebui să-i spăl hainele?

Poți începe să pregătești garderoba bebelușului cu câteva săptămâni înainte de data estimată a sosirii noului membru al familiei. Probabil că vei avea nevoie de câteva hăinuțe în spital, așa că ar trebui să le cureți din timp și să le pui în bagajul de maternitate. Toate hainele ar trebui să fie, de asemenea, călcate, așa că cel mai bine este să te apuci de pregătiri cu ceva timp înainte, când încă mai ai putere și energie. Temperatura ridicată din timpul călcării ajută la eliminarea bacteriilor și a unor alergeni, cum ar fi acarienii. Calcă îmbrăcămintea bebelușului până la vârsta de cel puțin șase luni sau mai mult dacă bebelușul suferă de dermatită atopică sau are pielea predispusă la alergii. Când vine vorba de spălarea hainelor noi, nu există „prea multă grijă”. Igienizează toate hainele abia cumpărate și pe ale bebelușului, dar și pe ale tuturor membrilor familiei.

Cu ce ar fi indicat să spăl hainele lui bebe?

Atunci când alegi produsele de curățare a hăinuțelor, este important să pui sănătatea și siguranța micuțului tău pe primul loc. Din fericire, pe piață există multe produse special create pentru spălarea rufelor celor mici, disponibile atât sub formă dedetergent lichid, cât și sub formă de capsule.

Pentru spălarea hăinuțelor nou-născutului, alege un detergent care:

● este hipoalergenic,

● este testat dermatologic,

● este recomandat de specialiști, de exemplu de Societatea Română de Pediatrie,

● este sigur încă din prima zi de viață.

Toate produsele Lovela Baby îndeplinesc aceste cerințe! Formula lor a fost dezvoltată special pentru pielea sensibilă a bebelușilor și a nou-născuților. Printre acestea vei găsi detergenți sub formă de lichid și capsule care se pun direct în mașina de spălat, produse potrivite atât pentru curățarea hainelor albe cât și pentru igienizarea celor colorate. Iar dacă te întrebi cu ce să clătești hainele bebelușului, ai la îndemână balsamul de rufe Lovela Baby, hipoalergenic și sigur pentru pielea celor mici încă din prima zi de viață. Balsamul de rufe va avea grijă ca hăinuțele micuțului tău să fie moi și plăcute la atingere.

Acum că știi cum să speli hăinuțele nou-născutului, sperăm că pregătirea ținutelor lui va deveni o plăcere pentru tine!

Sfaturile Lovela Baby

Descoperă articolele Lovela Baby pentru a afla mai multe despre cum alegem și cum îngrijim hăinuțele celor mici, dar și alte informații utile pentru orice părinte sau viitor părinte.