Ce sunt produsele hipoalergenice? Cine ar trebui să le folosească?

Pielea sensibilă a copiilor și a adulților are nevoie de protecție specială. Tu știi ce produse cosmetice și de curățare să folosești pentru a avea grijă de sănătatea și siguranța întregii familii?

Ce înseamnă hipoalergenic?

De multe ori, „hipoalergenic” este asociat cu termenul „non-alergic”, însă aceste cuvinte nu sunt sinonime! Prefixul grecesc „hypo” înseamnă „mai puțin decât de obicei”, prin urmare un produs hipoalergenic va avea cea mai delicată compoziție posibilă, formată din cât mai puține ingrediente care ar putea să provoace alergii. Datorită acestui fapt, riscul unei reacții alergice este minimizat. Produsele hipoalergenice nu trebuie să conțină substanțe din lista celor 26 de potențiali alergeni – în care se regăsesc parfumuri, coloranți și unii conservanți.

Dacă ai pielea predispusă la iritații, merită să folosești preventiv doar produse cosmetice și de curățare delicate, conform principiului că este mai bine să previi decât să vindeci.

LovelaRO

Cum recunoști un produs hipoalergenic?

Pentru a alege cel mai sigur produs pentru piele, atunci când mergi la cumpărături, acordă atenție informațiilor de pe etichetă și vezi dacă:

● Este recomandat de specialiști sau este certificat de o instituție acreditată în domeniul sănătății, de exemplu, Societatea Română de Pediatrie, în cazul produselor destinate copiilor.

● Este testat dermatologic.

● Este potrivit pentru bebeluși și copii.

● Nu are substanțe iritante în compoziția sa.

Produsele hipoalergenice și pielea sensibilă

Pentru a proteja în mod corespunzător pielea sensibilă a micuțului tău, alege cu grijă cosmeticele și produsele de curățare. Pielea copilului își dezvoltă pe deplin bariera protectoare abia după ce micuțul împlinește trei ani, motiv pentru care, până atunci, aceasta este considerată sensibilă și necesită o îngrijire specială.

Pe lângă produsele cosmetice adecvate, utilizează și detergenți blânzi. Când vine vorba de îngrijirea hăinuțelor bebelușilor și nou-născuților, îți recomandăm produsele din gama Lovela Baby: balsam, detergent lichid și capsule. Toate produsele sunt testate dermatologic, au o formulă hipoalergenică și sunt sigure încă din prima zi de viață.

Ține minte că pielea sensibilă nu este specifică doar nou-născuților și bebelușilor. Chiar și pielea adulților poate fi predispusă la alergii și iritații, așa că protejeaz-o folosind detergenții Lovela Baby, produse potrivite și pentru spălarea hainelor persoanelor cu piele atopică.

Cum recunoști pielea sensibilă?

Este posibil ca tu sau micuțul tău să aveți pielea sensibilă dacă vă confruntați cu:

● senzații de arsură

● roșeață

● senzații de disconfort și piele uscată

● mâncărimi

● exfoliere

● erupții cutanate

Cum se face distincția dintre pielea sensibilă și cea cu tendință alergică? Dacă schimbările apar imediat după contactul cu un anumit factor, vorbim despre piele sensibilă. Dacă modificările la nivelul pielii apar mai târziu – chiar și peste câteva zile, acestea pot indica o reacție alergică. Pentru a găsi sursa problemelor de piele nu verifica doar produsele cosmetice folosite și produsele de spălare, ci și calendarul polenului și alergenii pe care este posibil să îi ai în dieta alimentară. Dacă nu poți să îți dai seama ce îți provoacă alergii, cea mai bună soluție ar fi să consulți un medic dermatolog. Pielea sensibilă este o afecțiune permanentă, iar alergia ar trebui să dispară după încetarea contactului cu alergenul.

Cum să îngrijești pielea sensibilă?

Dacă vrei să ai grijă de pielea sensibilă, ține cont de următoarele reguli:

● Alege produse de îngrijire a pielii care sunt marcate ca hipoalergenice și care au o listă de ingrediente scurtă și simplă.

● Caută produse certificate și recomande de instituții relevante, precum Societatea Română de Pediatrie.

● Spală hainele doar cu detergenți hipoalergenici.

● Clătește țesăturile care vin în contact cu pielea de două pentru a elimina reziduurile de detergent.

● Protejează-ți pielea de vântul puternic, de soare și de temperaturile scăzute, folosind creme adecvate.

● Alege îmbrăcăminte care lasă pielea să respire, din materiale naturale.

● Folosește produse delicate pentru îngrijirea pielii – renunță la clasicul săpun și alege în schimb o spumă de curățare, sau un gel special conceput pentru pielea sensibilă.

● Renunță la soluțiile chimice de curățare a casei și înlocuiește-le cu produse naturale.

● Pe cât posibil, evită stresul și emoțiile puternice care pot agrava reacțiile pielii sensibile.

Sfaturile Lovela Baby

Descoperă articolele Lovela Baby pentru a afla mai multe despre cum alegem și cum îngrijim hăinuțele celor mici, dar și alte informații utile pentru orice părinte sau viitor părinte.